Nieuws

Lang onder vergrootglas na focusverlies: 'Ik verwacht dat hij naar mij komt'

Lang onder vergrootglas na focusverlies: 'Ik verwacht dat hij naar mij komt'

04-10-2021 19:18

Noa Lang meldt zich voor het eerst bij het Nederlands elftal, maar verliet zijn ploeg Club Brugge niet met een lekker gevoel. Zijn clubcoach Philippe Clement uitte zijn kritiek. Louis van Gaal vindt er het zijne van.

Tijdens de Belgische topper tussen Anderlecht en Club Brugge was Lang volgens zijn coach 'bezig met randzaken' en 'enkel gefocust op zijn eigen spel'. Van Gaal werd gevraagd of hij dit had meegekregen. "Nee, maar dat moet hij bij mij niet doen", antwoordde de bondscoach stellig op de persconferentie van maandag. De Nederlander daagde onder meer zijn directe tegenstander uit door met twee benen op de bal te staan.

Van Gaal acht het onnodig om hem op het matje te roepen. "Ik denk niet dat ik hem tot bij mij zal moeten roepen. Volgens mij zal hij wel naar mij toe komen. Hij leest dit morgen in de media, dus ik denk dat hij naar mij komt", is de verwachting van de bondscoach.

Lang maakt voor het eerst zijn opwachting in de selectie van het Nederlands elftal. Hij wordt beloond wegens zijn goede prestaties bij Club Brugge. Dit seizoen is hij in de Jupiler Pro League al goed voor drie goals en vier assists. In het Champions League-duel met Paris Saint-Germain - waar Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé ook speelden - werd hij verkozen tot Man of the Match.