Transfernieuws

FC Utrecht huurt Franse verdediger van Real Sociedad met optie tot koop

FC Utrecht huurt Franse verdediger van Real Sociedad met optie tot koop

11-07-2022 18:15

De nieuwste versterking van FC Utrecht luistert naar de naam van Modibo Sagnan. De Franse verdediger wordt gehuurd van La Liga-club Real Sociedad, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Domstedelingen hebben in de onderhandelingen een optie tot koop bedongen.

Als de optie gelicht wordt komt Sagnan tot medio 2026 bij FC Utrecht vast te liggen. Nadat hij voor RC Lens debuteerde in 2018 werd hij een jaar later door Real Sociedad gekocht voor 4,5 miljoen euro. In La Liga speelde de mandekker zestien wedstrijden. Verhuurperiodes aan achtereenvolgens het Spaanse CD Mirandés en het Portugese Tondela volgden.

FC Utrecht heet Sagnan welkom als een 'meedogenloze' verdediger. "Modibo is een linksvoetige centrale verdediger, die over een goede snelheid beschikt", reageert Jordy Zuidam op de transfer. "Hij heeft power en duelkracht. Modibo heeft een goede pass en zoekt in de opbouw graag de voetballende oplossing. Hoewel hij nog relatief jong is, heeft hij al behoorlijk ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Spanje en Portugal. Modibo is een op en top professional."

Maandag sluit Sagnan direct aan bij het trainingskamp dat de Utrechters hebben belegd in Zeeland.