Nieuws

De Jong en Van Ginkel herinneren zich bier in PSV-bidons: 'Hendrix was er ook bij'

De Jong en Van Ginkel herinneren zich bier in PSV-bidons: 'Hendrix was er ook bij'

11-07-2022 13:06

Luuk de Jong keerde deze zomer terug bij PSV en dat betekent ook een hereniging met Marco van Ginkel. Het duo haalt voor de camera van PSV TV herinneringen op. Dat zorgt voor grappige beelden.

De Jong en Van Ginkel konden in 2016 en 2018 samen een kampioenschap vieren in de Eredivisie. Op de training na één van die twee kampioenschappen, kwam De Jong voor een verrassing te staan. "Ik dacht een slok water uit de bidon te nemen. Maar de jongens – volgens mij vooral Marco – hadden er bier in gedaan", aldus de kersverse aanvoerder van de Eindhovenaren.

Van Ginkel weet het nog als de dag van gisteren. De middenvelder van PSV ontkent echter dat hij erbij betrokken was. "Ik denk dat Jorrit (huidig Feyenoorder Jorrit Hendrix, red.) er wel bij was", aldus de spelverdeler.

Dit weekend werd bekend dat De Jong de aanvoerdersband over zal nemen van Van Ginkel. De voormalig Oranje-international begon vorig seizoen als aanvoerder van de Eindhovenaren, maar gaandeweg het seizoen verloor de controleur zijn basisplaats.