Nieuws

Sangaré heeft Ajax-uit nog niet verwerkt: 'Lastig om zo'n nederlaag plek te geven'

Sangaré heeft Ajax-uit nog niet verwerkt: 'Lastig om zo'n nederlaag plek te geven'

04-11-2021 18:34

Ibrahim Sangaré vond het moeilijk om de knop na het debacle tegen Ajax (5-0) snel om te zetten. De Ivoriaanse middenvelder spreekt van een 'moeilijke week', waarin de ploeg zich tegen FC Twente wist te revancheren (5-2).

Drie dagen voor de wedstrijd tegen Ajax ging PSV in eigen stadion met 1-2 onderuit tegen AS Monaco. Sangaré kijkt met Voetbal International terug op de lastige week. "Het is een heel moeilijke week geweest en het is best gecompliceerd om ermee om te gaan", vertelt hij. "Tegen Monaco hebben we, zeker in de tweede helft, wel ons niveau gehaald en gevoetbald volgens het plan dat we hadden. Dat doelpunt in de laatste minuut heeft het voor ons verpest."

De 5-0 tegen Ajax was voor Sangaré het absolute dieptepunt. "Ik heb nog steeds moeite om erover te praten, het is lastig zo’n grote nederlaag een plekje te geven. Anderzijds vind ik ook dat we in Amsterdam goed begonnen en zeker mogelijkheden hadden. Maar tegen een goed team als Ajax moet je die kansen verzilveren. Doe je dat niet, dan betaal je daar aan het eind de rekening voor. Maar je hebt het verhaal van de wedstrijd en het verhaal van het resultaat, daar zit in mijn ogen wel verschil tussen."

Sangaré neemt het donderdagavond met PSV op tegen AS Monaco. De Ivoriaan vormt het blok op het middenveld met Érick Gutiérrez in Stade Louis II. PSV moet winnen, wil de ploeg uitzicht houden op overwintering.