Breaking news

'Feyenoord onderzoekt mogelijkheden om Dilrosun naar De Kuip te halen'

'Feyenoord onderzoekt mogelijkheden om Dilrosun naar De Kuip te halen'

06-07-2022 18:58 Laatste update: 20:10
1

Feyenoord gaat een poging wagen om Javairô Dilrosun naar Rotterdam te halen, dat melden 1908.nl en Voetbal International. De 24-jarige creatieveling is op een zijspoor beland en kan zijn carrière in de Eredivisie nieuw leven inblazen.

De Nederlandse aanvaller staat tot medio 2024 onder contract bij het Duitse Hertha BSC. Naar verluidt bevinden de gesprekken tussen Feyenoord en de Bundesliga-club zich in de opstartende fase.

Dilrosun speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor het Franse Girondins de Bordeaux, waar hij in 34 officiële duels goed was voor twee goals en acht assists. Les Girondins zijn wegens financiële problemen teruggezet naar het derde niveau in Frankrijk, het Championnat de National. De Franse club had bij de huurdeal een optie tot koop bedongen, maar deze werd mede door de financiële problemen niet gelicht. 

Dilrosun doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in de O19 de keuze maakte om De Toekomst te verlaten voor een avontuur bij Manchester City. In 2018 maakte hij de overstap van Engeland naar Hertha BSC. Dilrosun wist in Duitsland niet te overtuigen, waardoor de eenvoudig Oranje-international koos voor een huurtransfer naar Bordeaux.