Nieuws

Noppert over keuze voor Heerenveen: 'Ik zei tegen mezelf: je bent er al uit, lul'

Noppert over keuze voor Heerenveen: 'Ik zei tegen mezelf: je bent er al uit, lul'

06-07-2022 09:25 Laatste update: 09:26

Andries Noppert maakte afgelopen zomer net als zijn trainer Kees van Wonderen de overstap van Go Ahead Eagles naar sc Heerenveen. De doelman heeft zichzelf lang de tijd gegeven om na te denken over zijn keuze voor de Friezen.

Noppert kende een goed seizoen bij Go Ahead en beschikte over een aflopend contract. De goalie kon een nieuwe verbintenis tekenen in Deventer en ook SC Cambuur was in de markt. Uiteindelijk koos Noppert voor Heerenveen. "Ik ben alle gesprekken netjes aangegaan. Dan probeer je het gevoel bij Heerenveen een beetje weg te stoppen en zo oppervlakkig mogelijk te houden. Het kwam steeds terug in m'n hoofd", vertelt hij tegenover de camera van ESPN. "Ik zei tegen mezelf: je bent er eigenlijk al uit, lul. Waar maak je je druk om? Ik heb een keuze gemaakt op basis van gevoel en ben ervan overtuigd dat het de juiste is."

Van Wonderen maakte eerder al bekend dat hij zou overstappen van Go Ahead naar Heerenveen. "Hij is meegekomen omdat ik hem ken. Ik heb gezien wat hij kan en heb er vertrouwen in. Hij komt uit de buurt en was transfervrij, dus het was ook gunstig om hem te halen. Uiteindelijk sta ik er open in: de beste keeper moet spelen."