Transfernieuws

'Ajax-transfer Wijndal 'formaliteit', Brobbey- en Bergwijn-pogingen 'pijnlijk''

'Ajax-transfer Wijndal 'formaliteit', Brobbey- en Bergwijn-pogingen 'pijnlijk''

04-07-2022 07:05

Ajax is druk bezig met het binnenhalen van de eerste aankopen voor komend seizoen. Terwijl de transfer van Owen Wijndal een 'formaliteit' is, kosten die van Brian Brobbey en Steven Bergwijn een stuk meer moeite.

Dat meldt De Telegraaf. De ochtendkrant schrijft dat Wijndal zo goed als zeker naar de Johan Cruijff Arena zal verhuizen. De aanvoerder van AZ komt over voor zo’n tien miljoen euro en zelf werd de linksback het ook eens met Ajax over een contract voor vijf seizoenen. Trainer Alfred Schreuder is in zijn nopjes met de komst van de linksback. "Ik vind Wijndal een heel interessante speler, omdat hij met zijn snelheid en opkomend vermogen in het Ajax-spel past", aldus de coach.

De onderhandelingen rondom Brobbey en Bergwijn verlopen iets minder soepel. Brobbey is het al eens met Ajax over een contract tot medio 2027, maar met RB Leipzig komen de Amsterdammers maar niet tot een akkoord. Technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar dachten de spits voor vijftien miljoen euro te kunnen kopen, terwijl de Duitsers aan een bedrag van 25 miljoen euro denken. Komende week gaan beide clubs weer met elkaar in gesprek.

Ook de Bergwijn-deal wil maar niet vlotten. De Oranje-international is zelf al vijf weken rond met de nummer één van de Eredivisie, maar met Tottenham Hotspurs wordt er maar geen akkoord bereikt. 'De vierde poging om Bergwijn in te lijven, wordt inmiddels pijnlijk', schrijft De Telegraaf over de transfersoap. Het geduld van Schreuder wordt op de proef gesteld. "Ik heb er vertrouwen in dat waar we mee bezig zijn goed gaat komen. Ik heb het gevoel dat er wat schot in komt", aldus de trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!