Nieuws

Hierdoor wil Bram van Polen absoluut geen afscheidswedstrijd hebben

Hierdoor wil Bram van Polen absoluut geen afscheidswedstrijd hebben

27 april - 12:35 Laatste update: 28 april - 10:35

Bram van Polen, het clubicoon van PEC Zwolle, heeft besloten geen afscheidswedstrijd te willen na het beëindigen van zijn voetbalcarrière. De 38-jarige verdediger, bekend om zijn lange dienst bij de club, kiest voor een ingetogen afscheid zonder de gebruikelijke ceremonie, zo laat hij weten aan Voetbal International. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom het PEC Zwolle-icoon hiervoor kiest.

"De club bood het aan, maar nee, dat is niets voor mij. Een hele dag die om mij draait, dat vind ik maar ongemakkelijk," deelde Van Polen met Voetbal International. Zijn voorkeur gaat uit naar een bescheiden afscheid, zonder de schijnwerpers die normaal gesproken op een speler gericht zijn tijdens zo'n evenement.

"Ik heb al genoeg aandacht gehad de laatste tijd, meer hoeft voor mij niet," zegt Van Polen. "Ik waardeer het gebaar van de club en de fans, maar ik zou liever hebben dat de focus blijft op het team en het spel," legt hij uit.

Hoewel hij erkent dat een publiekswissel onvermijdelijk lijkt, is het zijn hoop zo normaal mogelijk zijn laatste dagen als prof te beleven. "Wat ik wel wil? Niks. Ik heb al zo veel mooie woorden gekregen, meer heb ik niet nodig", aldus Van Polen. Zijn plan voor na de laatste wedstrijd is simpel: "Een biertje drinken met het team en dan is het goed." Hiermee benadrukt Van Polen zijn wens voor een laagdrempelig en persoonlijk afscheid, ver van het grote publieke gebaar dat vaak bij dergelijke gelegenheden wordt gezien.