Nieuws

'Ajax wil team om Brobbey heen bouwen, spits mag komende zomer niet vertrekken'

'Ajax wil team om Brobbey heen bouwen, spits mag komende zomer niet vertrekken'

19 april - 18:52 Laatste update: 19:23

Ajax lijkt Brian Brobbey komende zomer niet te willen laten gaan. De Amsterdammers zouden namelijk aan de spits duidelijk hebben gemaakt dat het niet mee wil werken aan een mogelijke miljoentransfer voor Brobbey, zo klinkt het bij De Telegraaf

Ajax heeft besloten Brian Brobbey centraal te stellen in hun toekomstplannen, met een categorisch verbod op een transfer deze zomer. Dit onthulde Mike Verweij in de podcast Kick Off. "Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is en blijft na dit seizoen bij Ajax," meldde Verweij, daarbij benadrukkend dat Ajax rond de spits een nieuw team wil bouwen. Brobbey, die nog tot medio 2027 vastligt bij de Amsterdamse club, zou alleen mogen vertrekken voor een uitzonderlijk hoog bod. "Elke speler is te koop. Als er zestig, zeventig of tachtig miljoen euro wordt geboden, kan het opeens weer heel anders zijn," voegde Verweij toe, wijzend op de mogelijkheden als Brobbey een sterk EK speelt. Zelf gaf de 1-voudig internation nog aan na het EK 'tachtig miljoen' waar zal zijn.

Valentijn Driessen gaf echter een kritische kijk op de situatie. "Dit zijn allemaal tactieken en strategieën rondom onderhandelingen. Iedereen neemt zijn posities in en zet zijn hakken in het zand, maar puntje bij paaltje wordt onder druk alles vloeibaar. Dat zal ook nu het geval zijn," stelde Driessen. Hij waarschuwde dat de weigering om met topclubs te onderhandelen toekomstige spelers kan afschrikken. "Als die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt  'nee', dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe," aldus Driessen.

Brobbey wist dit seizoen in 39 optredens 21 keer het net te vinden en tien assists te leveren. De transferwaarde van de 22-jarige spits geschat op 25 miljoen euro.