Nieuws

Deze maatregel neemt PSV tegen seizoenkaarthouders om lege stoelen te voorkomen

Deze maatregel neemt PSV tegen seizoenkaarthouders om lege stoelen te voorkomen

17 april - 23:25

PSV gaat komend seizoen een maatregel invoeren voor de seizoenkaarthouders in het Philips Stadion, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren willen lege stoeltjes zien te voorkomen.

PSV merkt dat er tijdens sommige wedstrijden supporters met een seizoenkaart zijn die niet komen opdagen. Dat gaat soms wel over tien tot vijftien procent in de vakken, ondanks het terugverkoopsysteem dat al bestaat. Als seizoenkaarthouders niet kunnen, dan kan het ticket worden verkocht aan een ander.

Om wat meer druk achter de supporters te zetten, gaat PSV de voorwaarden veranderen. 'PSV gaat komend seizoen een belangrijke maatregel nemen tegen seizoenkaarthouders die vaker dan drie keer niet komen opdagen in een eredivisieduel en hun plaatsen niet aanbieden aan bijvoorbeeld een familielid of via terugverkoop ter beschikking aan de club stellen. In dat geval kunnen zijn hun toekomstige recht op automatische verlenging van de kaart verspelen, komt in de voorwaarden te staan', aldus het ED.

Een woordvoerder van de club geeft tekst en uitleg. "Een vol stadion helpt de ploeg en de club op alle fronten. Zowel qua sfeer als qua beeldvorming is het een verkeerd signaal dat de nodige plekken leeg blijven. Er zijn namelijk genoeg mensen die wel graag willen komen, maar er nooit in slagen om een kaartje te bemachtigen. Aan die vraag wordt via deze no show-regel tegemoet gekomen."