Nieuws

'UEFA luistert naar Koeman en verhoogt het aantal spelers om mee te nemen naar EK'

'UEFA luistert naar Koeman en verhoogt het aantal spelers om mee te nemen naar EK'

17 april - 19:21 Laatste update: 23 april - 22:11

De UEFA heeft vlak voor het EK nog de regels omtrent de selectie-eisen van de meespelende landen aanpassen, waaronder het aantal spelers dat een bondscoach mag selecteren. VoetbalNieuws vertelt je waar de Europese voetbalbond aan denkt en wat Ronald Koeman hiermee te maken heeft.

Over twee maanden is het EK in volle gang. De eerste groepswedstrijd is dan al achter de rug voor het Nederlands Elftal en menig supporter zal al hebben gesteld dat we Europees kampioen gaan worden. Vlak voor het EK lijkt er toch nog wat te gaan veranderen, tenminste als het aan de meespelende landen ligt.

Wat gaat de UEFA nog veranderen?

De UEFA heeft geluisterd naar de smeekmede van Koeman, om meer spelers mee naar het EK in Duitsland te kunnen nemen. De bondscoach van Oranje pleitte onlangs voor een grotere EK-selectie. De Nederlander zou in plaats van 23 spelers graag 26 spelers meenemen, iets wat het nu kan doen. Zo weet onder meer De Telegraaf vast te stellen.

Eerder werd bekend dat ook de datum waarop de Europese selectie bekend moeten worden gemaakt zal worden opgerekt. Dat betekent dat de bondscoaches hun definitieve EK-selectie pas op een later moment bekende hoeven te maken dan de huidige datum van 7 juni. Diverse landen zouden hebben aangegeven dat deze datum te vroeg komt aangezien er daarna nog vriendschappelijke interlands op de planning staan en er geen ruimte is om klappen rondom blessures op te vangen. Een land mag een geblesseerde speler nog vervangen na de datum van 7 juni, maar dan moet worden vastgesteld dat deze speler gedurende het toernooi zeker niet in actie zou kunnen komen.