Nieuws

Hierdoor is het Beerschot van Dirk Kuyt zonder te spelen kampioen geworden

Hierdoor is het Beerschot van Dirk Kuyt zonder te spelen kampioen geworden

13 april - 23:50 Laatste update: 23:51

Dirk Kuyt heeft met KV Beerschot de titel in de Belgische Challenger Pro League veroverd, zonder zelf in actie te komen. Door het verlies van concurrent Dender tegen Zulte Waregem, met 1-4, is Beerschot onbereikbaar geworden op de ranglijst. Beerschot had voor deze speelronde al een voorsprong van vijf punten op Dender, die na dit verliest met nog maar één wedstrijd te gaan, de titelkansen ziet vervliegen.

Kuyt, die in december vorig jaar de leiding nam bij Beerschot, ziet zijn team promoveren en de eerste prijs onder zijn leiding winnen. Zijn contract loopt nog tot de zomer, en hij heeft aangegeven open te staan voor een langer verblijf bij de club. Ondertussen blijft de strijd om de tweede promotieplek spannend, met teams Dendere, Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden die dicht bij elkaar staan.

Dit succes komt in een seizoen waarin Beerschot al zeker was van promotie naar de Jupiler Pro League na twee seizoenen afwezigheid. Het beleid en de tactische keuzes van Kuyt lijken hun vruchten af te werpen. Beerschot speelt zondag nog tegen SK Beveren, maar de kampioensvlag kan al gehesen worden, dankzij de hulp van Zulte Waregem.