IJzersterk Excelsior haalt hard uit en duwt FC Volendam richting de KKD

12 april - 21:50

Excelsior heeft vrijdagavond een harde dreun uitgedeeld aan directe conurrent FC Volendam. De Rotterdammers kwamen ijzersterk voor de dag en waren met 4-0 te sterk voor de Volendammers, die door de nederlaag met één been in de Keuken Kampioen Divisie staan.

Het gat op de ranglijst was voorafgaand aan de degradatiekraker drie punten en dus kon FC Volendam in punten gelijk komen met de nummer zestien van de Eredivisie. De bezoekers kwamen er echter geen minuut aan te pas in Rotterdam-Oost, waar Excelsior op slag van rust op een meer dan terechte voorsprong kwam via Lance Duivestijn. De middenvelder schoot van afstand raak en zag Lazaros Lamprou twee minuten later al de 2-0 binnen tikken.

Na rust ging de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen vrolijk door met kansen bij elkaar voetballen. Excelsior legde goed spel op de mat en kreeg kans na kans. Na iets minder dan een uur spelen viel dan ook de beslissing in Rotterdam. Troy Parrott ontsnapte aan de Volendam-defensie en schoof koeltjes de 3-0 tegen de touwen. Tien minuten later zorgde Lamprou voor het slotakkoord: 4-0.

Door de overwinning klimt Excelsior over concurrent RKC Waalwijk heen en staat het nu met een punt meer op de vijftiende plek. Voor FC Volendam is de Keuken Kampioen Divisie nabij. Door de nederlaag bedraagt het gat met een play-off-plek vijf punten en is ook het doelsaldo veel slechter, waardoor het zes punten goed moet maken in vier wedstrijden.