Nieuws

Feest in Rotterdam: waar en wanneer is de bekerhuldiging van Feyenoord?

Feest in Rotterdam: waar en wanneer is de bekerhuldiging van Feyenoord?

22 april - 07:15 Laatste update: 07:15
1

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft duidelijk gemaakt dat de bekerhuldiging van Feyenoord niet op de Coolsingel zal plaatsvinden. Dat besluit stuitte op onbegrip bij de GroenLinks-fractie en een deel van de Feyenoord-supporters, die pleiten voor een viering op het traditionele huldigingspunt. VoetbalNieuws.nl vertelt je waar en wanneer Feyenoord gehuldigd wordt.

Waarom is de bekerhuldiging van Feyenoord niet op de Coolsingel?

De beslissing, die vorige maand al werd aangekondigd, heeft als alternatieve locatie de Binnenrotte, een ander plein in het stadscentrum. Het stadsbestuur verwacht daar een kleinere opkomst dan bij de kampioenshuldiging van vorig jaar. "Een bekeroverwinning van Feyenoord dient absoluut uitbundig gevierd te worden", aldus Aboutaleb, geciteerd door persbureau ANP. "Maar het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn. Er is in breder perspectief gekeken naar het beslag van een mogelijke huldiging op de stad, de capaciteit van hulp- en veiligheidsdiensten en de financiën in relatie tot de prijs die betaald wordt."

Waar is de huldiging van Feyenoord?

Feyenoord versloeg NEC zondagavond in De Kuip met 1-0. De definitieve beslissing om de huldiging op maandag 22 april niet op de Coolsingel te houden blijft overeind, ondanks weerstand. Die zal dus plaatsvinden op de Binnenrotte om 12.00 uur 's middags, een ander plein in het centrum van de stad. Vanaf 09.00 uur kunnen supporters daar hun plaatsje bemachtigen.