Nieuws

Volendam-verdediger Mbuyamba verklaart: hartritmestoornis reden van lange absentie

Volendam-verdediger Mbuyamba verklaart: hartritmestoornis reden van lange absentie

10 april - 22:01

Volendam-verdediger Xavier Mbuyamba heeft zijn langdurige mysterieuze afwezigheid toegelicht. Wegens hartritmestoortnissen, behandeld met een S-ICD, verwacht hij dit seizoen nog terug te keren op het veld. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de speler in een statement verklaarde.

"Na een lange periode van stilte kan ik nu vertellen over mijn afwezigheid", deelt Mbuyamba mee, na maanden van speculatie over zijn situatie. De ontdekking van de hartritmestoornis tijdens de jaarlijkse medische keuring leidde tot een reeks onderzoeken en uiteindelijk de beslissing voor een S-ICD voor primaire preventie.

"De eerste fase van rust en herstel is nu voorbij, en ik ben alweer begonnen met individuele trainingen", vertelt Mbuyamba, die vastbesloten is zijn plek in het team weer in te nemen. Ondanks de initiële zorgen, blijft de verdediger positief over zijn toekomst in het voetbal. "Misschien vraag je je af hoe ik me voelde? Natuurlijk waren er aanvankelijk zorgen, zoals velen zouden hebben over hun gezondheid. Toch heb ik altijd geloofd dat dit geen probleem of hindernis zou vormen voor mijn voetbalcarrière. Ik ben een winnaar en een vechter!"

FC Volendam heeft nog geen definitieve datum gegeven voor Mbuyamba’s terugkeer op het trainingsveld, maar de club en de fans kijken reikhalzend uit naar de rentree van hun steunpilaar. De Maastrichtse mandekker, die eerder in de jeugd van FC Barcelona en Chelsea speelde, komt komende vrijdag in ieder geval nog in actie in de degradatiekraker tegen Excelsior.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FC Volendam (@fcvolendam)