Nieuws

Terug van weggeweest: De Jong start na blessureleed weer in de basis bij Barça

Terug van weggeweest: De Jong start na blessureleed weer in de basis bij Barça

10 april - 19:44

Frenkie de Jong start woensdagavond in de basis bij FC Barcelona. De Oranje-international is daarmee officieel hersteld van zijn enkelblessure die hij enkele weken voordat hij zich bij het Nederlands elftal moest melden opliep.

Tijdens het uitduel met Athletic Bilbao ging het mis voor De Jong. De middenvelder zwikte zijn enkel bij een landing en raakte voor de tweede keer dit seizoen geblesseerd aan het gewricht. Het zorgde ervoor dat hij een aantal weken aan de kant stond en belangrijke duels van Barcelona en Oranje miste, maar aan die tijd is nu een einde gekomen.

Dat De Jong in de basis zou gaan starten lag in de lijn der verwachting, maar de club is nu met een officiële bevestiging gekomen. De Nederlander staat samen met Sergi Roberto en Ilkay Gündogan op het middenveld.

Aan de kant van PSG is er een basisplaats ingeruimd voor Kylian Mbappé. De Franse aanvaller begint in de Ligue 1 nog geregeld op de bank, maar mag zijn waarde in de Champions League laten zien. Luis Enrique lijkt alleen beroep op Mbappé te willen doen wanneer hij hem echt nodig heeft en dat is vanavond.