Breaking news

Slot komt met update rond geblesseerde Hartman: 'Kalenderjaar mogelijk ten einde'

Slot komt met update rond geblesseerde Hartman: 'Kalenderjaar mogelijk ten einde'

4 april - 19:00

Voorafgaande van het bezoek aan FC Volendam liet Arne Slot zich verder uit over de zware blessure van Quilindschy Hartman. Recent kwam al naar buiten dat de linksachter van Feyenoord dit seizoen, het EK en de start van komend seizoen aan zich voorbij moet laten gaan. De ernst blijkt nu zelfs erger te zijn.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (4-2) liep Hartman eind maart een blessure aan zijn knie op. Al snel bleek dat de Oranje-international dit seizoen niet meer in actie zou komen en het EK ook in gevaar was. Dat laatste bleek het geval en ook de start van het seizoen 2024/25 komt te vroeg voor Hartman. "Quilindschy is een heel positieve jongen. Gisteren was hij bijvoorbeeld op de club, dan is hij op dat moment ook wel weer vrolijk. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat hij zich 's avonds op de bank anders zal voelen", gaf Slot aan tegenover ESPN.

"Hij was aan een heel erg goed seizoen bezig, werd door Ronald Koeman elke keer opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Heeft daar zijn debuut gemaakt, scoorde gelijk, speelde goed, iedereen enthousiast. Het is niet uitgesloten dat hij komende zomer een transfer zou kunnen gaan maken", ging Slot verder. "Als je dan weer zo'n zware knieblessure oploopt, dan doet dat veel met je. Zeker als je het al eens een keer eerder hebt meegemaakt en nog zo jong bent." Slot vreest dat Hartman er langer dan wordt gedacht uit zal liggen. "Het zou wel eens betekenen dat hij in het kalenderjaar 2024 niet meer zou kunnen spelen", sloot Slot af.

Voor het bezoek aan FC Volendam koos Slot voor Marcos Lopez. Komende zomer lijkt Feyenoord zich transfervrij met Gijs Smal van FC Twente te gaan versterken.