Nieuws

NAC verlengt met 'tweede' doelman: 'Kijk er naar uit om het doel te verdedigen'

NAC verlengt met 'tweede' doelman: 'Kijk er naar uit om het doel te verdedigen'

01-07-2022 23:40 Laatste update: 23:42

Roy Kortsmit blijft langer bij NAC Breda. De doelman gaat voor nog eens drie jaar aan de slag in Brabant en ruikt zijn kansen na het vertrek van Nick Olij naar Sparta Rotterdam.

NAC treedt met het nieuws naar buiten via de eigen kanalen. Op achtjarige leeftijd liep Kortsmit binnen bij de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2008 maakte hij de overstap naar Sparta, waar hij in 2014 zijn officiële debuut maakte in het profvoetbal. In 2019 kwam de doelman even zonder club te zitten, waarna de Brabanders in 2020 besloten om hem op te pikken.  

De verlening van het contract klinkt bij Kortsmit als muziek in de oren. Hij heeft maar één doel: eerste doelman worden. "Het was de afgelopen jaren niet altijd gemakkelijk om tweede doelman te zijn, zo eerlijk moet ik zijn. Wanneer zich dan alsnog de kans aandient om eerste keeper te worden bij een club als NAC is dat natuurlijk een compliment. Ik zie er naar uit om weer structureel onder de lat te staan en het doel van NAC te verdedigen."

Hoofd jeugdopleidingen Eric Hellemons kijkt ernaar uit om Kortsmit de komende tijd nog bij NAC te zien. "Roy is een zeer ervaren en goede keeper. De afgelopen twee jaar is Roy erg geduldig en professioneel geweest. Het vertrek van Nick biedt Roy nieuwe perspectieven. In de wedstrijden die hij heeft gekeept voor NAC maakte hij een goede en stabiele indruk. Wij zijn dan ook erg blij dat Roy bij ons blijft."