Nieuws

Dit is de nieuwe tijdelijke algemeen directeur van Vitesse

Dit is de nieuwe tijdelijke algemeen directeur van Vitesse

26 maart - 11:33

Vitesse heeft met Edwin Reijntjes een nieuwe algemeen directeur gevonden. Als hoofdbestuurder neemt hij de plaats in van de per 1 april vertrekkende Peter Rovers.

In eerste instantie stapt de 65-jarige Reijntjes in als interim-directeur. De nieuwe bestuurder gaat een samenwerking aan voor drie maanden. In die periode moet Vitesse een paar zware dossiers zien op te lossen. Er lopen nog zaken rondom het Russische eigenaarschap en de invloeden van Roman Abramovitsj bij het ministerie van Economische Zaken, de licentiecommissie, de ING en accountantsbureau BDO.

Ook is de overname van de Amerikaanse zakenman Coley Parry en de Common Group niet goedgekeurd. Mede daardoor zit Vitesse in financieel zwaar weer. Organisatorisch en bestuurlijk lopen er ook de nodige problemen. Zo is het nog maar de vraag of Vitesse onder deze omstandigheden de proflicentie kan behouden.

Wie is Reijntjes?

Reijntjes heeft al de nodige ervaring als bestuurder. Eerder werkte hij als interim-manager bij ADO Den Haag om daar Dirk Kuyt aan te stellen en niet veel later weer te ontslaan. Reijnders moest dealen met een buitenlandse eigenaar, toen investeringsmaatschappij Bolt zich meldde. Bij de Hagenaren kreeg de toenmalig manager te maken met de nodige onrust. Er heerste onvrede bij de achterban en er waren financiële problemen.

Het binnenhalen van Reijntjes is een van de eerste zetten van Paul van der Kraan. De oud-directeur van de Arnhemmers, RKC Waalwijk en FC Twente hoopt Vitesse in een adviseursrol te kunnen helpen. Samen hopen ze Vitesse weer naaar een hoger plan te tillen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!