Reactie

Hierom neemt Arne Slot het op voor de in Oranje bekritiseerde Mats Wieffer

Hierom neemt Arne Slot het op voor de in Oranje bekritiseerde Mats Wieffer

25 maart - 21:15

Feyenoord-coach Arne Slot heeft het opgenomen voor Mats Wieffer. De middenvelder van de Rotterdammers is momenteel met het Nederlands elftal op pad voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland en kreeg na afloop van de ontmoeting met de Schotten (4-0) enorm veel kritiek te verwerken. Zijn coach bij de club vertelt dat hij dat overdreven vond.

Wieffer werd vrijdag na een uur naar de kant gehaald door bondscoach Ronald Koeman. Door een enorme fout hij vlak daarvoor in de opbouw leed, kon Schotland vrij op doelman Mark Flekken afstormen. In de publieke opinie was hij daarom veelal kop-van-jut bij Oranje, dat ondanks de grote uitslag niet wist te overtuigen.

"Daar kon ik me, op basis van wat ik heb gezien, niet helemaal in vinden", vertelt Slot aan tafel bij Rondo. "Natuurlijk verliest hij net voordat hij gewisseld werd de bal, waar een grote kans uit komt. Die mag je daar niet verliezen. Als dat de meetlat is voor het Nederlands elftal, dan heeft hij slecht gespeeld. Ik heb ook gehoord en gelezen dat hij niet goed beoordeeld werd en dat er veel kritiek op hem was. Maar voor de rest heeft hij een aantal keer goed de bal afgepakt en de bal weinig verloren."

Slot vindt daarom dat men wat meer mag kijken naar zijn prestaties over negentig minuten. "Als één fout meteen slecht spelen is… Dan hebben er vrij veel slecht gespeeld vrijdag."

Oranje komt dinsdagavond weer in actie. Dan staat om 20.45 uur het treffen met Duitsland op het programma. Dat duel wordt gespeeld in de Commerzbank Arena in Frankfurt. VoetbalNieuws.nl zal daar live verslag van doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.