Nieuws

Deze spelers komen zaterdag in actie bij de Ajax Legends en Liverpool Legends

Deze spelers komen zaterdag in actie bij de Ajax Legends en Liverpool Legends

23 maart - 14:08

Zaterdagmiddag nemen de Liverpool Legends en Ajax Legends het tegen elkaar op tijdens een benefietwedstrijd op Anfield. Beide selecties zitten bomvol legendarische voetballers. VoetbalNieuws neemt de namen met je door!

Voor Ryan Babel en Jari Litmanen is het een extra bijzondere wedstrijd. Beide spelers droegen namelijk zowel het shirt van Ajax als dat van Liverpool. Vandaar dat zij zaterdag dan ook voor beide ploegen spelen. Zo speelt Babel eerst een helft voor Liverpool en daarna voor Ajax, wat voor Litmanen omgekeerd is. De Fin speelt juist de eerste helft voor de Amsterdammers en de tweede helft voor de Engelsen.

Selectie Ajax Legends

De spelers van Ajax worden gecoacht door niemand minder dan Sjaak Swart en Danny Blind.

Keepers: Bogdan Lobont, Dennis Gentenaar, Stan Bijl

Verdedigers: Sonny Silooy, Jan van Halst, Ricardo van Rhijn, Urby Emanuelson

Middenvelders: Jari Litmanen, Edgar Davids, Aron Winter, Rafael van der Vaart, Ronald de Boer, Demy de Zeeuw, Eyong Enoh, Kenneth Perez, Michael Krohn-Dehli, Olaf Lindenbergh

Aanvallers: Simon Tahamata, Richard Witschge, Kiki Musampa, Derk Boerrigter, Nordin Wooter, Ryan Babel, Siem de Jong, Clyde Wijnhard

Selectie Liverpool Legends

Aan het roer van Liverpool staat de 75-jarige Sven-Göran Eriksson. De oud-trainer van onder meer AS Roma, Lazio, Engeland en Manchester City lijdt aan kanker en maakte begin dit jaar dat hij nog slechts één jaar te leven had.

Keepers: Jerzy Dudek, Sander Westerveld.

Verdedigers: Bjørn Tore Kvarme, Daniel Agger, Fábio Aurélio, Grégory Vignal, Igor Bišćan, Martin Škrtel, Sami Hyypiä.

Middenvelders: Jay Spearing, Mark González, Maxi Rodríguez, Mohamed Sissoko, Jari Litmanen.

Aanvallers: Dirk Kuyt, Djibril Cissé, Fernando Torres, Nabil El Zhar, Ryan Babel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!