Nieuws

Deze spelers ontbreken bij Schotland voor het treffen met Oranje

Deze spelers ontbreken bij Schotland voor het treffen met Oranje

22 maart - 12:14

Schotland staat vrijdagavond tegenover Nederland voor een vriendschappelijk duel richting het EK in Duitsland. Bij Oranje is de ziekenboeg flink gegroeid, maar welke spelers ontbreken eigenlijk bij Schotland? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Deze spelers ontbreken bij Schotland

Na het wegvallen van Quilindschy Hartman en Stefan de Vrij is de ziekenboeg van Oranje nóg groter, maar ook bij Schotland zijn enkele spelers weggevallen. De Schotse voetbalbond heeft aangegeven dat Grant Henley en Scott McKenna niet deel zullen nemen aan de vriendschappelijke duels.

McKenna heeft als centrale verdediger van FC Kopenhagen al de nodige topwedstrijden achter de rug en stond onlangs nog tegenover Manchester City in de Champions League. Hanley, een andere mandekker, staat onder contract bij Norwich City. Door de afwezigheid van de twee spelers, 27 en 32 jaar oud, valt er een groot stuk ervaring weg bij de Schotten.

Bondscoach Steve Clarke heeft echter nog voldoende opties over voor het centraal blok. De trainer speelt veelal met drie centrale verdedigers en heeft nog de keuze tussen Liam Cooper (Leeds United), Jack Hendry (Al Ettifaq), Ryan Porteous (Watford), John Souttar (Dundee United), Kieran Tierney (Real Sociedad) en Anthony Ralston (Celtic).