Nieuws

Van de Kuit heeft zich nu ook officieel gemeld bij Vitesse voor overname

Van de Kuit heeft zich nu ook officieel gemeld bij Vitesse voor overname

18 maart - 07:55

Michael van de Kuit heeft zich nu ook officieel gemeld bij Vitesse. Per brief laat de vastgoedondernemer aan de club weten hen te willen overnemen. Tussen de eigenaar van het GelreDome en de club die in degradatienood verkeert, heeft nog geen gesprek plaatsgevonden.

In een uitgebreid statement verklaart de eigenaar van het GelreDome dat hij tot de conclusie is gekomen 'dat de huidige situatie onhoudbaar is en slechts tot intrekking van de KNVB-licentie kan leiden.' De ondernemer denkt door de overname van Vitesse de club te kunnen veiligstellen.

Eerder maakte Van de Kuit al bij de KNVB bekend dat hij de club wil overnemen, maar nu zijn ook de Arnhemmers officieel op de hoogte gebracht. De club stelt graag in gesprek te gaan en hoopt op een constructief overleg.

De afgelopen twee jaar hebben de problemen bij Vitesse zich opgestapeld. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft de huidige eigenaar, de Rus Valeri Oyf, zijn vertrek aangekondigd. De Rus leek zijn aandelen te gaan verkopen aan het Amerikaanse Common Group, maar de KNVB had er geen vertrouwen in dat de Amerikaanse partij over voldoende eigen vermogen beschikte.

Op de achtergrond wordt door sponsoren van Vitesse gewerkt aan een 'plan Arnhem'. Met dit plan hopen zij de club weer in eigen handen te krijgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!