Nieuws

Ajax kleurt rood: dit negatieve record vestigden de Amsterdammers in Europa

Ajax kleurt rood: dit negatieve record vestigden de Amsterdammers in Europa

14 maart - 23:32

Ajax-middenvelder Sivert Mannsverk kreeg donderdagavond op bezoek bij Aston Villa een rode kaart gepresenteerd. Dat was alweer de vijfde keer dit seizoen dat een Ajacied in Europa van het veld werd gestuurd. De Amsterdammers vestigden daarmee een negatief record. 

Nog nooit eerder kwam het voor dat een Nederlandse club vijf rode kaarten verzamelde in één seizoen. Naast Mannsverk kregen ook Tristan Gooijer (Aston Villa-thuis), Josip Sutalo (Bodø/Glimt-uit), Steven Berghuis (Marseille-uit) en Silvano Vos (Marseille-thuis) dit seizoen een rode prent te zien namens Ajax. 

Van alle clubs in Europa is dit niet de eerste keer dat een ploeg vijf keer rood krijgt in een seizoen. De laatste keer is overigens wel alweer bijna twintig jaar geleden. In seizoen 2005/2006 was het Juventus waarbij vijf keer een speler voortijdig moest gaan douchen. 

Mannsverk pakte de rode kaart in het uitduel met Aston Villa bij een 2-0 tussenstand. De thuisploeg wist nog van de overtalsituatie te profiteren en liep uiteindelijk uit naar 4-0.