Arsenal is na penalty's te sterk voor FC Porto: Raya is absolute held van Londen

12 maart - 23:55

Arsenal is er dinsdag in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Het spannende duel met FC Porto was na 120 minuten voetballen nog altijd onbeslist door de cumulatieve stand van 1-1. Penalty's moesten uiteindelijk uitkomst brengen en David Raya werd de held van Noord-Londen door twee penalty's te stoppen.

Arsenal was de bovenliggende partij in de eerste helft tegen FC Porto. Het eerste gevaar kwam al na vier minuten van verdediger Ben White. Zijn kopbal ging over het doel van Diogo Costa. Een kwartier later kreeg Arsenal opnieuw een grote kans. Gabriel Magalhães schoot net over uit een vrije trap. Het was pas in de 41ste minuut dat Arsenal de kansen wist te verzilveren met een doelpunt. Leandro Trossard wist Arsenal met een schot in de verre hoek op voorsprong te zetten.

Ook in de tweede helft begon Arsenal sterk. Na twintig minuten in de tweede helft leek Martin Ødegaard de 2-0 te maken voor de ploeg uit Londen na balverlies van Pepe. Er was echter een overtreding geweest op Pepe, waardoor de goal werd afgekeurd. Kans na kans volgde voor de club uit Londen, onder andere William Saliba en Bukayo Saka probeerden het net te vinden maar wisten daar niet in te slagen. Beide ploegen wisten niet meer tot scoren te komen, waardoor een verlenging uitsluitsel moest brengen. Hoewel Arsenal met 1-0 voorstond, was de cumulatieve stand namelijk 1-1.

In de verlenging bleef Arsenal de bovenliggende partij. De club uit Londen was voortdurend op de helft van FC Porto te vinden, maar wist weinig gevaar te creëren. Bij beide partijen werd de vermoeidheid zichtbaar. Penalty's moesten uitkomst bieden. De eerste penalty werd door beide ploegen benut, bij de tweede werd de strafschop van Wendell gekeerd door Raya. De doelman stopte ook de vierde penalty van FC Porto, waardoor Arsenal de strafschoppenserie met 4-2 won. Daarmee gaat de ploeg uit Noord-Londen door naar de kwartfinale van de Champions League.