Wedstrijdverslag

Ajax ziet achterstand op AZ toenemen na laat gelijkspel tegen Fortuna

Ajax ziet achterstand op AZ toenemen na laat gelijkspel tegen Fortuna

10 maart - 16:23

Ajax is er zondag niet in geslaagd de volle buit te pakken in de Johan Cruijff ArenA. De thuisploeg leek lange tijd tegen een nederlaag aan te lopen tegen Fortuna Sittard, maar door een late gelijkmaker gebeurde dat niet: 2-2. 

Bij de Amsterdammers begon Brian Brobbey op de bank. De spits had last van fitheidsproblemen en daarom stond Chuba Akpom op het formulier. Bij Fortuna speelden oude bekenden van Ajax, onder meer Kaj Sierhuis en Mitchell Dijks. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax en kwam de thuisploeg snel op voorsprong: Kenneth Taylor ging op avontuur, kreeg ruimte en schoot in de korte hoek binnen.

Met de vroege treffer zat Ajax op rozen, maar die voorsprong werd in de eerste helft niet vergroot. In het tweede bedrijf sloeg Fortuna razendsnel toe. Deroy Duarte kwam oog in oog met Diant Ramaj en faalde niet. In de fase daarna was Fortuna sterker en ontstonden enkele grote kansen, waarvan er één na ruim een uur spelen werd benut. Uitgerekend Sierhuis zorgde voor de 1-2, waardoor de ArenA even stilviel.

Ajax werd wakker na de tegentreffer en ging hard op zoek naar de gelijkmaker, maar steeds lag doelman Michael Verrips in de weg. In de slotfase belandde de bal uiteindelijk toch nog goed voor de thuisploeg en tikte Brobbey binnen, die als wisselspeler het veld in was gekomen.

Door het gelijkspel van Ajax is het verschil met nummer vier AZ opgelopen tot vier punten. Fortuna pakt een broodnodig punt en bivakeert op plek tien.