Nieuws

Door deze opvallende reden mag Arsenal-doelman Raya niet keepen tegen Brentford

Door deze opvallende reden mag Arsenal-doelman Raya niet keepen tegen Brentford

9 maart - 20:12

De afwezigheid van David Raya in het basiselftal van Arsenal tegen Brentford was zeer opvallend. De Spanjaard is de eerste keuze van Mike Arteta en kwam dit seizoen al 28 keer in actie voor zijn ploeg. Waarom Raya uitgerekend niet tegen Brentford mocht keepen, legt VoetbalNieuws aan je uit.

Achter de afwezigheid van Raya bij Arsenal schuilt een opvallende reden. De 28-jarige doelman kwam in de zomer van 2023 over van Brentford, de club waar hij het deze zaterdag tegen op moest nemen. Doordat Arsenal de doelman op huurbasis overnam, mag hij niet actie komen tegen The Bees. Een regel in de Premier League luidt namelijk dat uitgeleende spelers niet tegen hun officiële werkgever mogen spelen.

Bij de afwezigheid van Raya was er een basisplaats voor Aaron Ramsdale. De Engelse sluitpost maakte echter een rampzalige rentree in de basis van Arsenal mee. In de blessuretijd van de eerste helft ging Ramsdale namelijk gruwelijk in de fout toen hij de bal te laat wegschoot en zo via Yoane Wissa moest incasseren.

Enorme blunder Ramsdale