Transfernieuws

'FC Barcelona neemt contact op met oude bekende als mogelijke opvolger van Xavi'

'FC Barcelona neemt contact op met oude bekende als mogelijke opvolger van Xavi'

6 maart - 17:13 Laatste update: 17:37

Spaanse media weten het zeker, FC Barcelona heeft contact gezocht met een oude bekende als opvolger van de vertrekkende Xavi. De oefenmeester is bezig aan zijn laatste seizoen bij Barça, waardoor de club op zoek moet naar een opvolger. Daarin zou het kijken naar Mikel Arteta, die eerdere geruchten nog tegensprak.

Zo weet Relevo naar buiten te brengen dat FC Barcelona contact heeft opgelegd met Arteta. De huidige trainer zou de favoriet van Joan Laporta en Deco zijn, de huidige president en sportief directeur van de club. Arteta zou in het trainersprofiel van Barça passen, maar noemde eind januari geruchten over een mogelijke overstap naar Barcelona nog 'fake news' en 'totale onzin'. Een mogelijke deal met Arsenal om Arteta lijkt dus erg lastig te gaan worden, ook doordat de Spanjaard nog tot medio 2025 onder contract staat in Noord-Londen.

Als speler doorliep Arteta de jeugdopleiding van FC Barcelona en droeg het blauw-rode shirt van de hoofdmacht echter nooit. Na zijn spelerscarrière begon Arteta aan zijn carrière als trainer. Na de assistent-trainer van Pep Guardiola bij Manchester City te zijn geweest, werd Arteta in december 2019 aangesteld als hoofdtrainer van Arsenal. Afgelopen seizoen was de Spanjaard met Arsenal in de race om het landskampioenschap, maar eindigde uiteindelijk als tweede achter City. Met Arsenal kroonde Arteta zich wel tot bekerwinnaar en tweevoudig winnaar van de binnenlandse supercup.