Nieuws

Dit zegt Bizot over een mogelijke terugkeer bij het Nederlands elftal

Dit zegt Bizot over een mogelijke terugkeer bij het Nederlands elftal

28 februari - 07:42

Marco Bizot kende een goed seizoen in de Franse Ligue 1 met Stade Brest. De doelman vertelt in een interview met Voetbal International over een mogelijke terugkeer bij Oranje. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Stade Brest is dit seizoen de grote verrassing in de Ligue 1. De club staat op dit moment tweede in de Franse competitie. Mede door deze prestaties staat Bizot weer op de radar bij Ronald Koeman. Sinds zijn vertrek bij AZ werd de doelman niet meer opgeroepen voor Oranje, ondanks dat hij nu wekelijks actief is in een topcompetitie.

Hoe ging de vorige samenwerking tussen Bizot en Koeman?

In het eerste tijdperk van Koeman als bondscoach maakte Bizot geregeld deel uit van de selectie. "Met hem en keeperstrainer Patrick Lodewijks heb ik hartstikke fijn gewerkt. Ik trainde als reservekeeper in dienst van het team en volgens mij ging dat goed", zo vertelt de keeper tegen VI. "Daarna was Frank de Boer de bondscoach die me liet debuteren, mijn enige en voorlopig laatste interland, tegen Spanje. Ik bleef bij de groep, en haalde ook de EK-selectie. Daarna hield het ineens op. Louis van Gaal heeft me nooit geselecteerd en Koeman in zijn tweede termijn ook nog niet."

Wat zegt Bizot over mogelijke terugkeer bij Oranje?

"Een paar weken geleden belde Patrick Lodewijks opeens, dat was een fijn moment", aldus de doelman. "Drieënhalf jaar lang was ik een relatief vast onderdeel van de Oranjeselectie. Vrijwel nooit als eerste keeper, maar ook een plek als reservedoelman bij het Nederlands elftal is eervol. In die periode zijn er verschillende bondscoaches geweest. De ene haalde me erbij, de andere niet. Dat kan gebeuren in topsport."

Welke rol ziet de Nederlander voor zichzelf bij Oranje?

"Er zijn geen toezeggingen gedaan", zegt Bizot tegen VI. "Patrick was heel geïnteresseerd, gaf aan dat ze me nog steeds volgen en hij wilde weten hoe ik erin sta met betrekking tot het Nederlands elftal. Voor mij is het duidelijk. Ik wil heel graag onderdeel zijn van de Oranjeselectie. Zo is het altijd geweest en daarin is niks veranderd."