Nieuws

Op weg naar De Kuip: zo plaatste Cambuur zich voor de halve finales van de beker

Op weg naar De Kuip: zo plaatste Cambuur zich voor de halve finales van de beker

27 februari - 12:33

SC Cambuur staat voor een unieke kans om de finale van de KNVB Beker te bereiken. De Friezen speelden nog nooit eerder om de dennenappel. Hoe verliep hun bekercampagne dit seizoen tot dusver? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje.

Eerste ronde: SC Cambuur - MVV Maastricht (4-1)

Cambuur begon de strijd om de KNVB Beker net als alle andere profclubs in de eerste ronde. Daarin nam de ploeg van toenmalig coach Henk de Jong het op tegen KKD-genoot MVV. De Limburgers kwamen na achttien minuten al op voorsprong door een treffer van Rayan Buifrahi, maar de Friezen stelden nog voor rust orde op zaken. Sekou Sylla, Milan Smit, Michael Breij en Roberts Uldrikis scoorden allemaal, waardoor er thuis met 4-1 werd gewonnen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Tweede ronde: FC Dordrecht - SC Cambuur (0-3)

Ook in de tweede ronde stond Cambuur tegenover een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Om de achtste finales te bereiken, moest er in en tegen Dordrecht gewonnen worden. Dat gebeurde ook vrij soeverein met 0-3. Remco Balk had de score in de eerste helft geopend. In de tweede maakten Uldrikis en Daniël van Kaam aan alle onzekerheid een eind: Cambuur plaatste zich voor de laatste zestien.

Achtste finales: Hercules - SC Cambuur (3-4, n.v.)

Pas dan wordt de equipe van cultheld De Jong pas écht op de ploeg gesteld, tegen een derdedivisionist wel te verstaan. Cambuur weet van tevoren dat het op Sportpark Zoudenbalch geen enkele vorm van onderschatting mag tonen tegen Hercules, want de Utrechters zetten in de tweede ronde een gigantische stunt neer door Ajax te verslaan. Ook Cambuur ging bijna ten onder.

Cambuur versloeg Hercules in de achtste finales van de KNVB Beker

Zo stond Hercules in de tachtigste minuut namelijk met 2-0 voor tegen de Friezen en leken de amateurs op weg naar de kwartfinale. Smit en Matthias Nartey scoorden daarna echter tweemaal snel achter elkaar, waardoor er een verlenging werd afgedwongen. Daarin werd het 2-3 voor Cambuur en vervolgens weer 3-3, maar de grote ontlading was er toen Breij in de blessuretijd alsnog de 3-4 binnenschoot. Strafschoppen hoefden dus niet meer de uitkomst te bieden, waardoor Cambuur door het oog van de naald kroop en de kwartfinales bereikte.

Kwartfinales: SC Cambuur - Vitesse (3-1)

Bij de laatste acht stond Cambuur voor het eerst tegenover een ploeg uit de Eredivisie. Het Vitesse van Edward Sturing, dat onderaan bungelt, kwam op bezoek. Cambuur toonde karakter en kwam via bekertopscorer Smit op voorsprong in de eerste helft. Anis Hadj Moussa maakte tien minuten voor tijd gelijk, maar daarna sloegen de Leeuwardenaren weer eens laat toe. Fedde Jong bracht Cambuur weer op voorsprong, maar het verschil werd gemaakt door een VAR-ingreep. Smit mocht vanaf elf meter aanleggen voor de 3-1, waardoor Cambuur voor de tweede keer in de clubgeschiedenis naar de halve finales van het bekertoernooi ging.

SC Cambuur – NEC begint dinsdagavond 27 februari om 20.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de finale op 21 april tegen Feyenoord of FC Groningen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!