Nieuws

Om deze bijzondere reden werd het duel van Pusic en Shakhtar Donetsk stilgelegd

Om deze bijzondere reden werd het duel van Pusic en Shakhtar Donetsk stilgelegd

26 februari - 23:08

Op maandag maakte Marino Pusic voor het eerst dit kalenderjaar zijn opwachting als hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk in de Oekraïense competitie. De terugkeer van Pusic verliep niet zonder problemen. Wat gebeurde er tijdens de wedstrijd? VoetbalNieuws.nl legt je uit wat er is gebeurd.

Shakhtar trad op 8 december voor het laatst aan in de nationale competitie tegen Veres Rivne, waar ze met 2-0 wonnen. Sinds dat duel heeft het team onder leiding van Pusic, voormalig assistent van Arne Slot bij Feyenoord, alleen nog deelgenomen aan vriendschappelijke wedstrijden en Europese competities.

Het geplande duel leek in gevaar te komen door een luchtalarm in Kirovohrad Oblast, waarbij het alarm opmerkelijk genoeg in de 77ste minuut opnieuw afging. Ondanks de onderbreking, die ruim anderhalf uur later dan gepland plaatsvond, kon de wedstrijd uiteindelijk toch doorgaan. Het luchtalarm ging zelfs twee keer af tijdens het duel, wat voor onverwachte onderbrekingen zorgde. Desondanks resulteerden deze verstoringen niet in doelpunten, en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een doelpuntloos gelijkspel.

In de Europa League werden ze recentelijk uitgeschakeld door Olympique Marseille. Na een gelijkspel van 2-2 in Hamburg, waar de ploeg van Pusic speelde door de oorlog in Oekraïne, volgde een 3-1 nederlaag in Frankrijk.