Nieuws

Waarom trok Ten Hag afgelopen winter geen nieuwe spits aan bij Man United?

Waarom trok Ten Hag afgelopen winter geen nieuwe spits aan bij Man United?

24 februari - 09:08

Erik ten Hag had graag een nieuwe spits verwelkomd bij Manchester United afgelopen transferperiode. Met de langdurige blessure van Anthony Martial is de spoeling dun voorin in Manchester. Toch lukte het niet om een nieuwe spits aan te trekken. Dit is waarom de Nederlandse trainer zijn gewenste aanwinst niet kreeg.

Begin januari kreeg Ten Hag het nieuws dat hij voorlopig geen beroep kan doen op Martial. De Fransman moest namelijk geopereerd worden aan zijn lies, waardoor hij meerdere maanden aan de kant staat. Om dat gemis op te vangen, wilde de Nederlandse oefenmeester graag een nieuwe spits verwelkomen, maar dat lukte niet.

Waarom kon Ten Hag geen nieuwe spits kopen?

Volgens de 54-jarige trainer kon zijn club geen nieuwe spits aantrekken door de Financial Fair Play-regels van de UEFA. The Red Devils ontvingen afgelopen zomer al een boete van driehonderdduizend euro voor het overtreden van deze regels, dus moest er voorzichtig worden omgegaan met het geld. Alleen bij een vertrek van Martial had er een vervanger aangetrokken kunnen worden.