Nieuws

Dit zegt KNVB-directeur Nigel de Jong over de interlandkeuze van Dean Huijsen

Dit zegt KNVB-directeur Nigel de Jong over de interlandkeuze van Dean Huijsen

21 februari - 15:20 Laatste update: 15:26

Dean Huijsen lijkt zijn interlandkeuze te hebben gemaakt. De talentvolle verdediger is inmiddels genaturaliseerd en verkiest Spanje boven Nederland, melden betrouwbare media. Hoe kijkt KNVB-directeur Nigel de Jong naar het misgrijpen van Huijsen? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte! 

In een eerder interview met het Algemeen Dagblad was Huijsen enorm duidelijk. "Ik ben een échte Nederlander. Thuis spreken we alleen maar Nederlands, ik heb ook Nederlandse vrienden en familie. Naast het spelen voor Juventus wil ik het Oranje-shirt dragen", vertelde de verdediger van AS Roma. Wat zijn allergrootste droom was? "De wereldtitel met Nederland." Huijsen is echter 180 graden gedraaid en wil zijn interlands toch voor Spanje spelen.

Hoe kijkt Nigel de Jong naar de keuze van Huijsen?

"Het staat alle spelers met een dubbel paspoort natuurlijk vrij hun eigen keuze te maken", vertelt de KNVB-directeur tegenover het AD. "Wij zullen die keuze altijd respecteren. De afgelopen jaren hebben we bij onze nationale teams met plezier met Dean gewerkt en wensen hem alle succes voor de toekomst."