Terug van weggeweest: dit is hoe lang Van den Boomen kan spelen tegen NEC

16 februari - 11:21 Laatste update: 12:26

Na een belangrijke invalbeurt tegen FK Bodø/Glimt (2-2) hoopt menig Ajacied weer dan Branco van den Boomen zo snel mogelijk weer in de basis van Ajax staat. Na afloop van het gelijkspel gaf de middenvelder eigenhandig een update over zijn fysieke gesteldheid. VoetbalNieuws neemt de medische update met je door!

Na 71 minuten bracht John van 't Schip de 28-jarige middenvelder weer binnen de lijnen. Het waren voor Van den Boomen zijn eerste minuten sinds 5 november. De zomeraanwinst kampte lange tijd met ene knieblessure. Aan de start van de blessuretijd mocht Van den Boomen vanaf elf meter aanleggen voor de aansluitingstreffer en bezweek niet onder de druk. Even later maakte Steven Berghuis in de zevende minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker.

Kan Van den Boomen ook tegen NEC spelen?

Een basisplaats is er voor Van den Boomen zondag niet weggelegd. "Ik heb er lang uit gelegen", gaf de middenvelder zelf aan. "Ik denk dat een half uurtje of misschien 45 minuten wel moet kunnen."