PSV rekent na vroege achterstand alsnog met ruime cijfers af met FC Volendam

11 februari - 18:41

PSV kwam tijdens het bezoek aan Volendam vroeg op achterstand, maar keerde de wedstrijd in de tweede helft volledig om. De ongeslagen koploper rekende met ruime cijfers af met de degradatiekandidaat. Na de 1-5 overwinning komt het puntenaantal van de Eindhovenaren zo op 59 te staan en wist het al negentien van de 21 wedstrijden te winnen.

Tot ieders verbazing schoot FC Volendam uit de startblokken. Nog binnen de eerste twee minuten van de wedstrijd stond de thuisploeg plots op een 1-0 voorsprong. Na een voorzet van George Cox was het Darius Johnson die de bal van dichtbij achter Walter Benitez kon schuiven. Lang konden de Volendammers niet genieten van de verrassende voorsprong. Want in de dertiende minuut stond PSV weer naast de thuisploeg. Op aangeven van Jordan Teze kon Ismael Saibari voor de gelijkmaker zorgen.

Volendam gaf niet op en wilde de voorsprong weer in eigen handen nemen. Zach Booth, vorige speelronde nog trefzeker, zag zijn inzet dit keer op de paal eindigen. Hierna was het PSV dat tot aan de rust het voortouw nam om de voorsprong te pakken. Mio Backhaus moest enkele keren ingrijpen en kon een tweede treffer voorkomen. Zo gingen de ploegen met een ruststand van 1-1 richting de kleedkamers.

Peter Bosz greep in en liet Joey Veerman achter in de kleedkamer. Voor de middenvelder kwam jongeling Isaac Babadi binnen de lijnen. Zeven minuten na rust was daar dan toch de voorsprong voor PSV. Jerdy Schouten mocht op aangeven van Luuk de Jong de tijd nemen om de 1-2 voor zijn rekening te nemen. Een minuut later was De Jong zelf dicht bij, maar schoot in buitenspelpositie op de paal. Na zijn eerdere assist, was Teze een kwartier voor tijd zelf trefzeker. Zo leek PSV de drie punten mee te gaan nemen naar Eindhoven.

Voor De Jong eindigde de wedstrijd in Volendam zonder doelpunten, want de topschutter werd in de 77e minuut vervangen door Ricardo Pepi. Koud in het veld schoot de Amerikaan vervolgens zijn ploeg op een bredere voorsprong van 1-4. Dat het wisselbeleid van Bosz goed scoort, bleek ook maar met Babadi. De talentvolle aanvaller mocht zes minuten voor tijd zijn eerste competitietreffer voor PSV maken.