Nieuws

'Pascal Jansen stond op pole bij Ajax: overstap zou teveel gedoe met AZ opleveren'

'Pascal Jansen stond op pole bij Ajax: overstap zou teveel gedoe met AZ opleveren'

11 februari - 12:18 Laatste update: 12:44
2

Ajax heeft in de zomer van 2023 Pascal Jansen benaderd voor een overstap naar Amsterdam. Dit laat zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen weten bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. De Amsterdammers kozen uiteindelijk voor de inmiddels vertrokken Maurice Steijn.

Volgens Van Kooperen stond Jansen op pole position om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Door de vele buitenlandse invloeden wilde Edwin van der Sar per se een Nederlandse trainer voor de groep. Een transfer van Jansen zou echter te veel gedoe met AZ opleveren, waardoor de Amsterdammers uiteindelijk kozen voor Maurice Steijn.

Volgens Marciano Vink, die ook te gast was bij Goedemorgen Eredivisie, zou het aantrekken van Jansen geen invloed hebben gehad op de prestaties van Ajax. "Je had iedereen voor de groep kunnen zetten met dat materiaal. Die verstandhouding onderling, een technisch directeur die een einzelgänger is. Je had daar iedereen neer kunnen zetten en dan was het ook niet gelukt."

Jansen werd op 17 januari ontslagen door AZ na een reeks tegenvallende resultaten. De oefenmeester hoefde niet lang zonder werk te zitten, want al snel toonde het Griekse Olympiacos interesse. Zijn zaakwaarnemer laat weten bewust de keuze gemaakt te hebben om het niet te doen. "Olympiacos is op dit moment een club waar het vrij onrustig is. We hebben de keuze gemaakt om tot de zomer te wachten, tenzij er nu een club komt die top is", aldus Van Kooperen.