Nieuws

'Hoe lang Ten Hag niet kan beschikken over de opnieuw geblesseerde Martínez'

'Hoe lang Ten Hag niet kan beschikken over de opnieuw geblesseerde Martínez'

5 februari - 16:42 Laatste update: 18:13

Manchester United boekte zondag een goede overwinning op West Ham United (3-0). Voor Lisandro Martinez verliep de wedstrijd minder goed. De oud-Ajacied verliet geblesseerd het veld en liet Erik ten Hag met zorgen achter.

Het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft moest Martinez al aan zich voorbij laten gaan door een voetblessure. Begin dit kalenderjaar keerde de Argentijn terug in de wedstrijdselectie van Manchester United. Op 1 februari maakte hij op bezoek bij Wolverhampton (2-4) zijn rentree in de basis en ook afgelopen zondag mocht Martinez aan de aftrap verschijnen, maar hij moest het veld dus vroegtijdig verlaten.

Hoe ontstond de blessure?

Op de achterlijn wilde Martinez de bal afschermen voor Vladimir Coufal, maar die viel ongelukkig op het been van de verdediger. Dat zorgde voor geschrokken reacties op de bank bij de club uit Manchester. Na afloop uitte ook Ten Hag zijn zorgen. "Het ziet er niet goed uit", gaf Ten Hag na de wedstrijd toe bij de BBC.

Hoelang is Martinez uit de roulatie?

Gaston Edul, een goed ingevoerde journalist van het Argentijnse TyC Sports, heeft maandag een update gedeeld over de blessure van Martínez. Het blijkt niet te gaan om een scheur of beschadiging van de kruisband. Hiermee wordt het ergste scenario uitgesloten en hoeft de Argentijn niet onder het mes. Het herstel van Martinez zal waarschijnlijk tussen de anderhalve en twee maanden gaan duren. Na de interlandperiode zal Martinez normaal gesproken weer aansluiten bij de selectie van Ten Hag.