Breaking news

Amateurclub DOS Kampen stunt en stelt Jaap Stam aan als nieuwe hoofdtrainer

Amateurclub DOS Kampen stunt en stelt Jaap Stam aan als nieuwe hoofdtrainer

2 februari - 10:54 Laatste update: 11:57

Jaap Stam is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van DOS Kampen, zo brengt de amateurclub vrijdagochtend naar buiten. Een ware stunt voor de club uit Overijssel, waar het voor de oud-speler van onder meer PSV, Manchester United, AC Milan en Ajax allemaal begon. 

Na zijn roemrijke spelerscarrière, begon Stam aan een carrière als trainer. Na klussen als trainer bij Ajax en PEC Zwolle, werd Stam in 2016 aangesteld als hoofdtrainer van Reading FC. Na een ontslag in 2018 haalde PEC de oud-voetballer in de winter terug als hoofdtrainer. Onder Stam dwong PEC handhaving in de Eredivisie af. In 2019 nam de 67-voudig international bij Feyenoord het roer over van Giovanni van Bronckhorst. Een half jaar later stapte Stam vervolgens zelf op na teleurstellende resultaten.

Ruim een jaar later ging Stam het avontuur aan bij Cincinnati, waar hij tot eind september 2021 aan het roer stond. Zijn trainerscarrière kwam vervolgens stil te staan en Stam ging aan de slag als analist. Nu heeft hij een nieuwe klus te pakken. Met ingang van volgend seizoen is Stam hoofdtrainer van DOS Kampen, dat uitkomt in de Zaterdag Tweede Klasse H in district Oost. "Ik vind het fantastisch om terug te keren bij de club waar ik ooit begonnen ben", geeft Stam aan. De trainer houdt de al zittende Ramin Ezzat als assistent-trainer. Ik kijk er naar uit om mijn oude club verder te helpen in het ontwikkelen van de jeugd en het eerste elftal. Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik ja tegen zeg."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)