Breaking news

'Nottingham geeft last-minute strijd om Akpom niet op en doet tweede poging'

'Nottingham geeft last-minute strijd om Akpom niet op en doet tweede poging'

1 februari - 21:30 Laatste update: 21:36

Nottingham Forest gaat een tweede poging wagen voor Chuba Akpom. De Premier League-club zag dat Ajax het eerste bod afwees, maar dat weerhoudt Forest niet om nog steeds achter de aanvaller aan te zitten. 

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Forest zich niet gewonnen geeft na de eerste afwijzing van Ajax. Forest deed eerder op donderdagavond een bod voor Akpom wat een huur met verplichte koopoptie betrof. Die koopoptie zou alleen verplicht worden wanneer Forest promoveert en daar had Ajax geen zin in.

Nottingham is naarstig op zoek naar een aanvaller en zal zich daarom opnieuw melden voor Akpom. De Engelsman heeft zelf al aangegeven de stap naar de Premier League te willen maken. Akpom werd de afgelopen zomer opgehaald bij Middlesbrough, waar hij in het Championship topscorer werd. 

Ajax betaalde in de zomer ruim twaalf miljoen euro voor Akpom. Nottingham bood al veertien miljoen euro met de eerder genoemde koopoptie, maar de Amsterdammers zouden zeventien miljoen euro eisen. Ook wil Ajax meer zekerheid dat Akpom in de zomer daadwerkelijk definitief vertrekt en in Engeland blijft.