Samenvattingen Bundesliga: Bayern en Stuttgart weten te winnen, Leverkusen morst

28 januari - 08:36

Bayern München wist zaterdag te winnen op bezoek bij FC Augsburg. De Beierse formatie komt hierdoor een stap dichter bij koploper Bayer Leverkusen aangezien zij gelijk speelden tegen Borussia Mönchengladbach. VfB Stuttgart liet geen spaan heel van RB Leipzig waardoor de strijd om de Champions League-tickets volledig open ligt. Bekijk hier de samenvattingen.

FC Augsburg - Bayern München, 2-3

Bayern kent een lastig seizoen. Normaliter staat de ploeg in januari al mijlen voor op de rest, maar nu staat Der Recordmeister slechts tweede. Na zes minuten tegen Augsburg ging Matthijs de Ligt al op de bon, maar voor rust stond Bayern wel met 0-2 voor. Na rust dacht de thuisploeg terug te komen, maar wist Harry Kane weer eens te scoren. Een penalty is blessuretijd zorgde voor de 2-3, maar de bezoekers gingen er met de drie punten vandoor.

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach, 0-0

Koploper Leverkusen gaat nog altijd als een trein. De ploeg van Xabi Alonso weet enkel wat winnen is, maar soms moet de Duitse koploper genoegen nemen met een gelijkspel. Tegen Gladbach was het zo een dag aangezien de wedstrijd in 0-0 eindigde. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar het doelpunt viel niet.

VfB Stuttgart - RB Leizpig, 5-2

Stuttgart wist zaterdag wel raad met RB Leipzig. Na een half uur ging de thuisploeg al met twee doelpunten voorsprong door het leven, maar niet veel later kwam Leipzig terug. Xavi Simons was afwezig door een schorsing en zag in de tweede helft zijn ploeg uit elkaar vallen. Deniz Undav tekende voor een hattrick en zorgde er voor dat de thuisploeg er met flinke cijfers met de drie punten vandoor wist te gaan.