Nieuws

Zo kijkt 1-voudig international Bizot naar een mogelijke kans bij Oranje

Zo kijkt 1-voudig international Bizot naar een mogelijke kans bij Oranje

26 januari - 18:10

Met Stade Brest bevindt Marco Bizot zich in een waar sprookje. De club staat na achttien wedstrijden op plek drie in de Ligue 1, slechts één punt achter nummer twee OGC Nice. De 1-voudig international is al enige tijd uit beeld bij het Nederlands Elftal, maar houdt de situatie onder Ronald Koeman in de gaten. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Bizot met je door!

Onder de lat van Brest hield Bizot al acht keer zijn doel schoon en heet met een reddingspercentage van 80,5 procent het hoogste van heel de Franse competitie. In gesprek met ESPN ging de oud-doelman van AZ in op zijn kansen bij Oranje. "Of ik ermee bezig ben? Natuurlijk houd ik het in de gaten. Ik heb er vertrouwen in dat de mensen die daar het beleid voeren me kennen en weten waar ik speel. Die keuze is aan hen", aldus Bizot. De laatste, en overigens enige, interland van de doelman dateert van 11 november 2020. In de oefeninterland tegen Spanje (1-1) mocht de doelman zijn debuut voor Oranje maken.

"Het enige wat ik kan doen is mijn ding doen, m'n gang gaan en hard werken. Als ze me roepen dan ben ik er", vervolgt Bizot. Met Bart Verbruggen, Mark Flekken en Justin Bijlow lijkt Koeman zijn keuze voor het EK van aankomende zomer in Duitsland al rond te hebben. Sinds zijn terugkeer bij Oranje riep de bondscoach Bizot nog niet eerder op. Wel maakten Jasper Cillessen, Andries Noppert, Kjell Scherpen en Nick Olij deel uit van de Oranje-selecties.