Nieuws

Dit is de straf voor de trainer van Union Berlin na opstootje met Sané

Dit is de straf voor de trainer van Union Berlin na opstootje met Sané

25 januari - 18:01 Laatste update: 18:40

Union Berlin-trainer Nenad Bjelica heeft donderdag zijn straf te horen gekregen van DFB. De oefenmeester duwde tijdens de 1-0 verloren wedstrijd tegen Bayern München Leroy Sané in het gezicht. Welke straffen zijn er mogelijk voor de trainer? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Woensdag namen Union Berlin en Bayern München het tegen elkaar op. Der Rekordmeister won met 1-0, maar na afloop ging het vooral over de opmerkelijke gebeurtenis aan de zijlijn. In de 75e minuut wilde de 52-jarige trainer van Union de bal niet direct afgeven voor een inworp. Hierdoor ontstond er een opstootje langs de kant, waarbij Bjelica Sané in het gezicht duwde.

Welke straf heeft Bjelica gekregen? 

De Kroaat kreeg hiervoor een rode kaart. Hij zal in ieder geval de wedstrijd tegen Darmstadt van komende zondag missen. Het is niet ondenkbaar dat de schorsing hoger uitvalt voor de trainer, want de DFB heeft in de regelementen staan dat voor het opzettelijk gebruiken van geweld een straf opgelegd kan worden van zes weken tot zes maanden.

De straf kan eventueel ook lager uitvallen. In de regelementen van de bond staat dat onsportief gedrag voor een overtreding de straf kan verlagen. In dat geval is de minimumstraf drie wedstrijden schorsing.

Het nieuws heeft in Duitsland een staartje gekregen. Bjelica heeft zijn excuses aangeboden, maar niet aan de aanvaller van Bayern München. "Dit kan niet worden getolereerd, ik begrijp de rode kaart", aldus de trainer voor de camera van Sky. "Maar alleen aan mijn team. Dit kan niet door de beugel. Niet aan Sané, want hij komt naar mij toe om me te provoceren. Natuurlijk reageer ik niet zoals een trainer zou moeten reageren. Als ik het kon terugdraaien, zou ik het meteen doen. Dat kan helaas niet. Verder heb ik er niets aan toe te voegen", aldus Bjelica.