Nieuws

Overmars in beroep tegen uitspraak van de FIFA

Overmars in beroep tegen uitspraak van de FIFA

22 januari - 17:56 Laatste update: 18:07
1

Marc Overmars gaat niet akkoord met de recente uitspraak van de FIFA. Eerder deze maand nam de wereldvoetbalbond de straf van het Instituut Sportrechtspraak in Nederland over. Hierdoor zou Overmars een jaar lang een beroepsverbod krijgen. De Telegraaf meldt nu dat Overmars in beroep gaat tegen deze uitspraak.

Door de uitspraak heeft Overmars zijn werkzaamheden bij Antwerp FC tijdelijk naast zich neer moeten leggen. Woordvoerder van Overmars, Frank Neervoort, zegt vanwege meerdere redenen in beroep te gaan tegen de uitspraak. "Maar een belangrijke reden is dat een jaar lang wereldwijd niet mogen werken buitenproportioneel is voor de overtreding, één zaak van grensoverschrijdend gedrag, waarvoor hij door het ISR is gestraft", aldus Neervoort.

Overmars werd door het ISR geschorst vanwege seksueel overschrijdend wangedrag. De oud-speler van Ajax zou in zijn tijd als directeur voetbalzaken seksueel getinte berichten en foto’s hebben gestuurd. Afgelopen weekend lieten de spelers en supporter door middel van een spandoek zien zich achter Overmars te scharen.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!