Nieuws

Wie is de door Vitesse van Brighton & Hove gehuurde Adrian Mazilu?

Wie is de door Vitesse van Brighton & Hove gehuurde Adrian Mazilu?

22 januari - 17:34

Vitesse heeft een nieuwe speler aan zich verbonden. Adrian Mazilu maakt op huurbasis de overstap van Brighton & Hove Albion. Wie is de jonge Roemeen die van de Premier League-club gehuurd wordt? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Vitesse huurt Adrian Mazilu voor een half jaar van Brighton & Hove Albion. Het is niet de eerste keer dat de Arnhemmers zaken doen met de club uit Engeland. Eerder werd Kjell Scherpen een jaar bij de geel-zwarten geposteerd en ook Kacper Kozlowski staat nog onder contract bij The Seagulls. Kozlowski is bezig aan zijn tweede seizoen als Vitessenaar en wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd door de club.

Wie is Mazilu?

Adrian Mazilu werd op 13 september 2005 geboren in Constanța, Roemenië. In november 2022 maakte Mazilu zijn debuut als prof tijdens de 2-0 overwinning op Rapid Bucuresti voor de Roemeense beker. De aanvaller maakte furore bij Farul Constanta en werd met dit team kampioen van Roemenië. In het kampioensjaar kwam Mazilu tot negentien optredens, waarin hij goed was voor zes doelpunten. Dit seizoen kwam de buitenspeler in zestien wedstrijden tot een doelpunt en twee assists. Ondanks deze magere cijfers, wist de Roemeen indruk te maken en werd begin deze maand door Tottenham Hotspur overgenomen. Tot een debuut in de Premier League komt het echter nog niet. De Londense club denkt dat het voor de speler beter is om een half jaar ervaring in de Eredivisie op te doen.

Interlands voor Roemenië?

Mazilu is nog niet opgeroepen voor het eerste elftal van Roemenië, maar mocht wel aantreden voor verschillende jeugdteams. Zo maakte de Vitesse-huurling in 2023 deel uit van de selectie voor het EK onder-21. Tijdens dat toernooi mocht hij invallen in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Spanje en kreeg hij een invalbeurt in het duel met Kroatië. Een groot succes werd het toernooi echter niet, want Roemenië eindigde roemloos laatste in hun poule.