Breaking news

Ajax-exit Haller definitief: goaltjesdief voor 31 miljoen naar Borussia Dortmund

Ajax-exit Haller definitief: goaltjesdief voor 31 miljoen naar Borussia Dortmund

06-07-2022 17:00 Laatste update: 17:11

De kogel is door de kerk: Sébastien Haller heeft zijn toptransfer naar Borussia Dortmund te pakken. Anderhalf jaar na zijn transfer naar Ajax laat de Franse Ivoriaan de Eredivisie als topscorer achter zich.

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Ajax meldt dat club een transfersom van 31 miljoen euro ontvangt. Het bedrag kan middels variabelen oplopen tot 34,5 miljoen euro. In de winter van 2021 brak Ajax nog het transferrecord voor de 28-jarige spits. Er werd destijds 22,5 miljoen euro voor Haller betaald. De boomlange aanvaller tekent voor vier seizoenen in Dortmund.

Bij de Duitse grootmacht moet Haller de naar Manchester City vertrokken Erling Braut Haaland doen vergeten. Eerder deze zomer legde de Bundesliga-club ook Karim Adeyemi vast. Naast het Duitse talent zal Haller moeten gaan concurreren met oud-PSV’er Donyell Malen.

Haller kende bij Ajax zijn meest productieve seizoen uit zijn carrière. In 42 wedstrijden scoorde de Ivoriaans international 34 keer en gaf hij negen assists. Daarmee werd de spits topscorer van de Eredivisie en ook in de Champions League maakte hij indruk. Twee van de 34 doelpunten maakte de aanvaller tegen Borussia Dortmund in de groepsfase van het miljardenbal.