Nieuws

Wanneer hoopt Slavia Praag eindelijk een beroep op Ihattaren te kunnen doen?

Wanneer hoopt Slavia Praag eindelijk een beroep op Ihattaren te kunnen doen?

9 januari - 11:30 Laatste update: 12 januari - 13:45

Het debuut van Mohamed Ihattaren bij Slavia Praag lijkt steeds dichterbij te komen. De aanvaller maakte begin december de verrassende overstap naar de Tsjechische hoofdstad, waar al direct duidelijk werd dat hij eerst fit moest worden. Dat lijkt nu bijna het geval te zijn. Dit is wanneer Slavia Praag eindelijk een beroep hoopt te kunnen doen op Ihattaren.

Jindrich Trpisovsky, de nieuwe oefenmeester van Ihattaren, heeft een hoopvolle update gegeven over de conditie van zijn nieuwe aanvaller. Zo is Ihattaren door een maand hard te hebben gewerkt enkele kilo’s afgevallen en veel spiermassa weten te winnen. Iets wat de ooit zo veelbelovende speler niet in zijn nieuwe woonplaats deed, maar in Dubai. Bij het AD valt te lezen dat Ihattaren daar onder leiding van een personal trainer een individueel trainingsprogramma afwerkte. 

In Praag hoopt men snel een beroep te kunnen doen op Ihattaren, die deze maand mee op trainingskamp gaat met zijn nieuwe club. Dagelijks zal de 21-jarige aanvaller samenwerken met fitnesstrainers van de club. "Ons plan is om hem op een bepaald niveau te krijgen, zodat hij met de A-ploeg mee kan trainen", iets wat volgens Trpisovsky op dit moment nog niet aan de orde is. 

Wanneer maakt Ihatarren zijn debuut voor Slavia Praag?

Pas op 11 februari begint Slavia Praag aan de tweede seizoenshelft, waar Jablonec de tegenstander is. Daarvoor volgen er nog enkele oefenwedstrijden, waaronder tegen AIK en Beijing Guoan. Trpisovsky durft naar eigen zeggen nog geen voorspelling te doen op wanneer Ihatarren zijn debuut zal gaan maken, maar de oefenmeester hoopt dat zijn winteraanwinst 'aan het eind van de winterstop iets kan doen met de A-selectie'.