Nieuws

'Van Beek op weg naar Azië: Feyenoord kan financieel meeprofiteren van transfer'

'Van Beek op weg naar Azië: Feyenoord kan financieel meeprofiteren van transfer'

2 januari - 16:57

Sven van Beek staat voor een transfer van sc Heerenveen naar het Japanse Kyoto Sanga, zo meldt de Leeuwarder Courant. Niet alleen de Friezen profiteren hier financieel van, maar ook Feyenoord kan er wat aan overhouden, weet 1908.

Van Beek staat nog tot 2025 onder contract in Friesland en dat betekent dat Heerenveen een transfersom aan hem over kan houden. Dat bod is er vooralsnog nog niet gekomen. "Een vertrek is op dit moment dan ook niet aan de orde. Voor mij is de interesse pas serieus als een club met een bod komt. Dat is nog niet gebeurd", aldus technisch directeur Ferry de Haan tegenover het Friese medium.

Van Beek wil op zijn beurt wel graag naar Japan en dat zou betekenen dat ook Feyenoord in financieel opzicht kan profiteren. De Rotterdammers hebben volgens 1908 geen doorverkooppercentage bedongen, maar kunnen wel op een solidariteitsbijdrage rekenen indien de verdediger verkast. Die bedraagt zo’n vijf procent.

Van Beek is bezig aan zijn derde seizoen bij Heerenveen. De rechtspoot verliet Feyenoord in 2021 op transfervrije basis voor de club uit Friesland.