Nieuws

Tadic doet boek dicht: deze straf hebben de belagers van de oud-Ajacied gekregen

Tadic doet boek dicht: deze straf hebben de belagers van de oud-Ajacied gekregen

2 januari - 15:37 Laatste update: 15:39

Dusan Tadic kan opgelucht ademhalen. De voormalig speler van Ajax werd in juli 2022 belaagd door overvallers en zijn nu door de rechtbank bestraft. VoetbalNieuws.nl schetst de situatie.

Wat is er gebeurd?

In juli 2022 liep Tadic nietsvermoedend naar huis na een etentje met zijn zaakwaarnemer waarna hij ineens twee mannen met helmen achter een bouwtoilet zag staan. De Serviër vertrouwde het zaakje niet en zette het op een rennen, waarna de twee mannen hem op de scooter achtervolgden. Dat zorgde uiteindelijk voor een handgemeen waarbij Tadic bij de keel werd gepakt. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers wist te ontkomen en vluchtte uiteindelijk met kapotte kleding een hotel in.

Welke straffen hebben de belagers gekregen?

De twee belagers zijn Mohamed F. (20) en Mohamed El K. (27). De rechtbank heeft besloten dat eerstgenoemde twaalf maanden de cel in moet wegens de gewelddadige poging. Tegen laatstgenoemde is zes maanden cel geëist. Tegen El K. loopt nog een hoger beroep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!