Transfernieuws

'Leeds laat droomtransfer Struijk in rook op gaan door te hoge vraagprijs'

'Leeds laat droomtransfer Struijk in rook op gaan door te hoge vraagprijs'

28-12-2023 17:17

Als we het Franse medium L'Equipe moeten geloven, dan was Pascal Struijk dicht bij een overstap naar de Europese top. Echter gooide Leeds United roet in het eten, door een te hoge vraagprijs voor de Nederlandse verdediger te hanteren.

Struijk zou namelijk in de belangstelling hebben gestaan van Paris Saint-Germain, maar de club uit Parijs zou zijn geschrokken van het bedrag dat Leeds verlangt. Om wat voor een bedrag het gaat, is niet bekend. De marktwaarde van de verdediger wordt geschat op zo'n achttien miljoen euro. Een jaar geleden verlengde Struijk nog zijn contract in Engeland, waardoor hij tot medio 2027 kan voetballen bij Leeds. 

Struijk, die werd geboren in de Belgische plaats Deurne, maakte in 2018 de overstap van Ajax naar Leeds United. De verdediger droeg al 121 keer het shirt van The Whites en degradeerde afgelopen seizoen terug naar de Championship, waarin het in 2020 nog kampioen werd. In België had men lang de hoop dat de verdediger voor zijn geboorteland zou kiezen, iets waar Struijk zelf geen trek in had. De voormalig-jeugdinternational wil graag uitkomen voor het Nederlands Elftal. Een oproep vanuit Zeist laat echter nog altijd op zich wachten.