Nieuws

Record op zak: in deze competities wist Kluivert allemaal te scoren

Record op zak: in deze competities wist Kluivert allemaal te scoren

26-12-2023 18:20 Laatste update: 18:27

Justin Kluivert is een van de weinige spelers die in de vijf grootste competities van Europa speelde en ook nog eens in de Eredivisie. In welke competities kwam de aanvaller allemaal tot scoren? VoetbalNieuws.nl geeft een overzicht.

Door zijn eerste Premier League-goal voor Bournemouth eind november tegen Sheffield United werd Kluivert in een klap wereldnieuws. De aanvaller is namelijk sindsdien de enige speler die in de zes grootste competities van Europa heeft weten te scoren. Maar niet alleen in die competities scoorde Kluivert.

In welke competities wist Kluivert allemaal te scoren?

Nederland

Kluivert doorliep de jeugdopleiding van Ajax en wist daar uiteindelijk door te breken in het profvoetbal. De eerste stappen werden gezet bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Op het tweede niveau in Nederland speelde Kluivert acht keer, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. Niet veel later volgde zijn debuut bij Ajax 1 in de Eredivisie. Op het hoogste niveau van Nederland speelde Kluivert in totaal 44 keer, waarin hij twaalf keer scoorde en negen assists gaf. Tot slot wist de aanvaller in de KNVB Beker in twee duels ook nog één keer te scoren.

In Nederland scoorde hij dus in de Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie en de KNVB Beker.

Italië

Na zijn tijd bij Ajax volgde een transfer naar AS Roma. Dat werd geen onverdeeld succes, maar scoren in de Serie A deed Kluivert wel. Uiteindelijk zelfs vijf keer in 53 duels. Ook gaf de zoon van Patrick Kluivert acht assists. Naast de Serie A kwam de aanvaler ook nog drie keer in actie in de Coppa Italia, maar in die duels wist hij niet te scoren.

In Italië scoorde hij dus enkel in de Serie A.

Duitsland

In zijn tijd bij AS Roma werd Kluivert regelmatig verhuurd. Zo volgde er in het seizoen 2020/2021 een uitleenbeurt aan RB Leipzig. Dat zorgde ervoor dat Kluivert de kans kreeg om ook in de Bundesliga tot scoren te komen. Dat lukte in negentien duels liefst drie keer. Eenmaal gaf de aanvaller een assist. Ook in de DFB-Pokal kwam Kluivert eenmaal in actie, maar scoren deed hij toen niet.

In Duitsland scoorde hij dus enkel in de Bundesliga.

Frankrijk

Na RB Leipzig was het OGC Nice dat het met de op dat moment nergens écht overtuigende Kluivert aandurfde. Dat werd een meer succesvolle samenwerking. De aanvaller maakte 27 keer zijn opwachting in de Ligue 1 en scoorde daarin vier keer. Ook was hij vijf keer de aangever. Naast de Ligue 1 mocht Kluivert ook vier keer in actie komen in de Coupe de France. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij één assist.

In Frankrijk scoorde hij dus in de Ligue 1 en de Coupe de France.

Spanje

Ondank seen goed seizoen besloot Nice hem niet definitief over te nemen. Bij het AS Roma van José Mourinho hoefde Kluivert nog steeds niet op speeltijd te rekenen en dus volgde wéér een verhuur. Ditmaal aan Valencia. In de Primera División kwam Kluivert in totaal tot 26 optredens. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij één assist. Ook in Spanje heb je daarnaast natuurlijk een bekertoernooi. In de Copa del Rey wist de aanvaller in twee duels twee keer te scoren en één assist te geven. Dit is dan ook de enige competitie waar Kluivert één op één loopt. In de Supercopa kwam de aanvaller in één duel niet tot scoren.

In Spanje scoorde Kluivert dus in La Liga en de Copa del Rey.

Engeland

In de zomer van 2023 maakte Kluivert de definitieve overstap naar de Premier League om bij Bournemouth AFC aan de slag te gaan. Tot nu toe wist Kluivert in veertien duels twee keer te scoren. Zijn eerste goal voor The Cherries maakte Kluivert echter in de League Cup. In de FA Cup kwam de aanvaller nog niet in actie.

In Engeland scoorde Kluivert dus in de Premier League en de League Cup.

Europa

Naast de landelijke competities kwam Kluivert voor verschillende clubs in Europa in actie. Zo haalde hij met Ajax de Europa League-finale en speelde hij Champions League met RB Leipzig en AS Roma. In totaal kwam Kluivert twaalt keer in actie in het miljardenbal. Daarin scoorde hij twee keer. In de Europa League wist de aanvaller drie keer te scoren. In de kwalificatierondes bleef het beperkt tot één assist in beide toernooien.

In Europa scoorde Kluivert dus in de Champions League en de Europa League.